March 5, 2010

Apa Mende Blogwalking Nih?


Aku tau topik ni dah basi. Dah ramai pun orang tulis mengenai topik ni. Tapi aku nak share apa yang aku paham dan apa yang aku dapat melalui benda nih. Apa mende blogwalking nih. Aku kenal blogwalking ni pun melalui aktiviti blogwalking lah. Sebelum kenal words ni aku guna istilah melawat/menerjah blog orang.


Apa itu Blogwalking?

Menurut kamus sesuka hati aku blogwalking ni adalah aktiviti riadah yang dilakukan untuk menyihatkan mental dan fizikal blog atau dengan maksud lain ada tujuan tertentu. (Aku blogwalking untuk mendapatkan idea untuk mengupgradekan lagi blog aku,almaklumlah orang baru dan masih belajar merangkak)


Apa Anda Dapat Dengan Blogwalking ?

Banyak sangat faedah yang aku dapat dengan aktiviti blogwalking. Antaranya :

@ Upgrade Blog

  • Aku jumpa background blog aku yang comey itu
  • Aku jumpa shoutmix widget
  • Dapat idea baru untuk menulis dan susun atur blog dan macam-macam lagi.
@ Tip-tip berblogging. Aku jumpa blog yang bagi tip dan tutorial untuk blogging. sangat bagus terutama untuk newbie macam aku. Contohnya blog nescafe ais, Melromeo dan banyak lagi sebenarnya.Aku jumpa dengan cinta hati Mr. Nuffnang. Aktiviti blogwalking telah memperkenalkan aku dengannya dan aku telah memeterai janji setia dengan Mr. Nuff.


@ Aku jumpa plak dengan kekasih gelap.He..he.. nah, ini dia kekasih gelapku : GengBlogger, Innit dan Blog-Gempaq.


@ Paling mengujakan, aku dapat kawan-kawan yang menjadi penyokong setia aku. Thank You & Luv U All...muaaahhhh...muaaahhh....


@ Paling best, tak de lah aku buat blog syok sendiri. Ada jugak orang baca dan bagi komen. TQ jugak!


@ Paling penting, dapat tambah kenalan. Betul tak?


So, nasihat aku, rajin-rajinlah blogwalking. Terutamanya yang baru-baru nih.





9 comments:

saya_arief said...

blogwalking senaman t'baek utk blog kiter..haha.

PrincessKawaii said...

setuju.. slalu la blogwalking ye :)

kenwooi said...

can discover more blogs =)

kenwooi.com

jaya jr said...

blogwalking bile xde kerja nk buat

I Am Me said...

tapi kenapa kita tak panggil blogjogging ek?

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said...

jenjalan cri mangsa..

CatlinaFly said...

blogwalking.. :) kunjungan balas..salam kenal ye :) btw, mane kenal dr zue comels tu?dia junior sy, kenal kot blog walking gak ke? :) nanti reply kat blog sy k?btw, sy add awak!

Athirah Ibrahim said...

ouh blogwalking lah ni. ahaha. tapi jarang blogwalking sebab selama ni ingatkan cuma untuk orang yang ada nuff. and saya tiada nuff. hoohee.

I Am Me said...

athirah, rajin2 la blogwalking. macam-macam ada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails