March 28, 2010

Kenapa Perlu Tengok Evolusi Kl drift 2?

Semalam aku berkesempatan menonton filem baru arahan Saymsul Yusof, Evolusi KL Drift 2 kat Mid Valey. Citer ni sambungan Evolusi KL Drift. Tapi yang first dulu aku tak tengok pun, so ada sikit blurr but still dapat cath up jalan ceritanya.

Mula-mula aku bagi sinopsis sikit tentang citer ni yer. Perlumbaan kehidupan Zack (Syamsul) dan Sham (Farid Kamil) masih belum berakhir. Zack bukan lagi pelumba haram seperti dulu. Kini dia seorang “Drifter” profesional. Dalam pada itu selepas kemalangan yang di alami, Sham bukan lagi drifter kerana kakinya tempang dan berjalan dengan bantuan tongkat. Peristiwa lampau dan keadaan dirinya yang cacat menghantui diri Sham. Dalam kekalutan ini muncul seorang wanita bernama Aleeya (Scha) yang juga seorang drifter profesional. Joe (Aaron Aziz) yang terlepas dari kemalangan maut masih lagi mendendamis Zack. Wajahnya yang berparut menguatkan lagi keazamannya untuk menghapuskan Zack dan orang-orangnya. Ery (Sam a.k.a Adnan Sempit) sebagai orang kanan Joe juga menaruh dendam pada Zack kerana kawan baiknya Karl dipenjarakan. Selain dari memburu Zack, Joe ingin menguasai seluruh perniagaan dadah di KL. Inspektor Kamal (Remy Ishak) mengesyaki beberapa siri kematian penjenayah dilakukan oleh Joe. Bagaimanakah kesudahan citer ni? Hmm… sila tengok sendiri yer!

O.K! Kenapa korang perlu tengok citer ni ?

  • Sebab ini filem Malaysia, pengarah dan penerbit pun orang Malaysia. Sokonglah produk tempatan!
  • Aksi drif yang fuhhh…..tak percaya orang tempatan kita boleh buat. Yes Malaysia boleh!
  • Barisan pelakon yang mantap. Muka2 yang memang kita nak tengok. (Pssst..Penjahat lagi ensem dari hero. He..he..he…)
  • Watak samseng macam dalam citer international
  • Jalan cerita yang tak meleret-leret

Yang kelakar tentang citer ni!

  • Tengah kalut2 ada gak nak letak scene citer Hindustan. Lawak habis (babak cinta Zack & Aleeya)
  • Polis kejar penjahat guna keta sendiri. Cam poyo la plak!
  • Nak kejar samseng ganas, tapi tak ramai guna anggota polis. Patut kena tunjukkan sikit kehebatan polis Malaysia kan. Filem kita wajah kita!

Secara keseluruhannya tidak rugi membelanjakan RM12 untuk tengok citer ni. Ayuh…sokonglah filem tempatan!


7 comments:

.::WaNiE::. said...

kenapa 12 hengget :D

I Am Me said...

wanie- sebab minyak naik kot

aReaL said...

Xah.. Sebab Ada Scha... Hehehe...

anastasyea said...

tak tgk lagi cite nie... harap2 best mcm yg diceritakan. Nanti boleh ajak my hubby gi tgk... ye!
anastasyea.blogspot.com

anastasyea said...

dah add blog awak dalam blog saya.. harap awak pun berbuat demikian. Ini blog saya http://anastasyea.blogspot.com Selamat meluaskan jaringan :D

puteih said...

kalau filem malaysia, knape perlu letak name watak zack? knape xletak name ali ke, abu ke. baru malaysian.

puteih said...

kalau filem malaysia, knape perlu letak name watak zack? knape xletak name ali ke, abu ke. baru malaysian.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails