January 18, 2011

Khurafat vs Faster

Dua filem ni ditayangkan pada hari yang sama. Dua-dua pun aku dah tengok. Faster aku dapat tengok free masa preview filem ni, dan khurafat aku bayar sendiri lah…..

Faster

Faster mengisahkan Driver (lakonan Dwayne Johnson a.k.a The Rock) memiliki misi tunggal untuk membalas dendam di atas kematian saudaranya yang dibunuh akibat rancangan rompakan bank yang tidak sempurna. Manakala beliau pula telah dipenjarakan atas kesalahan yang dilakukan selama 10 tahun. Misi membalas dendam itu dilaksanakan selepas beliau keluar dari penjara.

Pada aku jalan cerita Faster macam drama biasa sahaja.Penceritaannya longgar, nasib baik lakonan The Rock sebagai orang yang ingin membela kematian saudaranya sampai (aku dapat rasa perasaan dendam dia). Tapi bagi yang sukakan filem aksi, boleh la tengok filem ni.


Khurafat

Sinopsis filem ni boleh baca kat sini. Percubaan pertama Shamsul buat cerita seram nampaknya menjadi. Pendek kata aku banyak pejam dari celik masa tengok filem ni. Scene seram dia menjadi lah. Walaupun jalan ceritanya aku dah boleh agak dari mula, tapi masih nak tengok kesudahan ceritanya. Dengan kata lain filem ni tidaklah memboringkan dan memang patut lah dalam masa seminggu ditayangkan Khurafat dah cecah kutipan 2 juta.

Dalam filem ni aku puji lakonan Sabrina Ali. Lakonan bekesan Sabrina sebagai Ana (seorang perempuan yang tidak dapat menerima hakikat kerana ditinggalkan kekasih) sangat menjadi dan lebih menonjol dari watak utama. Senang cakap watak Ana ni macam nadi pada filem ni.







2 comments:

saya_arief said...

nak tengok 2 2..
;D

Azni Aziz said...

cepat2 sebelum terlambat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails