July 2, 2010

Fasa Bahagia……

Hmm…rasanya dah lama benar aku tak bukak blog ni. Entahla, tetiba mood hilang (gangguan dari agenda2 peribadi). Ada benda yang hendak dikongsi tapi rasa tak sampai nak luah dengan tulisan.

Bagi aku pertengahan tahun ini adalah fasa bahagia untuk orang di sekeliling aku, terutama yang close dengan aku, baik ahli keluarga mahupun kawan² rapat. Dua orang kawan rapat aku melangsungkan perkahwinan dan pertunangan pada bulan yang sama. Disusuli pulak dengan berita kehamilan kawan-kawan rapat yang lain. Sebab itu aku katakana mereka sekarang berada dalam fasa bahagia. Aku tumpang gembira untuk mereka…Cuma sesekali terasa kehilangan….berjauhan. Aku harus akur yang itu kerana masing² punyai kehidupan yang telah direncanakan sebaiknya oleh yang Maha Kuasa.

Begitu juga ahli keluarga aku, sejak dua menjak selalu sangat buat gathering. Mek (panggilan untuk ibu aku. Panggilan ni glamer di Kelantan)akulah yang paling busy. Sebab kalau dah kumpul ramai2 tu, tak sah kalau dia tak de. Maklumlah tukang masak kegemaran ramai. Aku pun gembira tengok dia, tak habis² dengan aktiviti kekeluargaan. Tak delah sunyi sangat walaupun anak dia jarang balik menjenguk! Bukan apa mek, kalau balik jarang² baru mek sayang lebih. He..he..he…

Aku….? what about me and who cares about me? Kekadang itulah yang aku rasa bila perasaan menguasai diri. Masuk bab sentimental sekejap ye! Aku ni boleh dikatakan macam kaunter aduan untuk kengkawan. Mengadu lah apa saja dan bila² masa, aku setia mendengar. Mungkin aku dianugerahkan telinga yang sangat suka mendengar sebab itu menjadi pilihan untuk mereka. Tapi bila “time” aku, tak tahu pula nak pinjam telinga siapa untuk mendengar. Lagipun tidak elok mengganggu mood orang yang dalam fasa bahagia kan? Atau mungkin kekurangan aku punya mulut yang tak pandai berbicara. Jadi bukan salah telinga² mereka kan? Nasib baik jari pandai menulis, boleh kuceritakan kepada mata² yang mahu membaca.

Fasa bahagia….bahagia itu subjektif. Bergantung kepada penerimaan seseorang itu untuk menilai harus bagaimana baru dia bahagia. Buat masa ini, pada aku punya kehidupan yang sederhana dan menjalani kehidupan seperti orang² lain yang sedang berada dalam fasa bahagia itu sudah cukup untuk buat aku bahagia. Tapi mungkin konsep bahagia itu akan berbeza di lain masa.

Ya Allah, limpahkanlah kebahagiaan kepada seluruh umatMu!

4 comments:

Queen said...

semoga berbahagia selalu...amiiinnn

MrNamie said...

kawan-kawan da berkeluarga, mugkin da sampai seru tuk owner blog ni berkeluarga jugak kot..keke

Farah said...

Beb, boleh je hang kalau nak mengadu kat aku..available apa?

做愛 said...

無碼a動漫
無碼a動漫
無碼a動漫
免費做愛聊天室
正妹美腿成人網站
無碼a動漫
免費av成人卡通
免費成人視訊秀
成人18h漫卡通

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails